Rundveehouderij

Achtergrond 2298 x bekeken

Prijs nuka’s verder omlaag

Het aanbod van nuchtere kalveren is nog steeds aan de grote kant voor de vraag. De handel in kalveren is dan ook erg rustig. Integraties melden dat zij minder kalveren kunnen plaatsen dan zij aangeboden krijgen.

De moeizame afzet van de kalveren heeft gevolgen voor de prijs. Op de veemarkt Purmerend daalde de prijs van de nuchtere kalveren dinsdagochtend met €5 tot €10 per kalf. De zwart- en roodbonte stierkalveren dalen met €5 in prijs. Bij de kalveren met 50 procent Belgisch blauw is de prijsdaling groter met €10 per stuk. Een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit brengt maximaal €100 op.

Hoewel de prijs in de afgelopen weken al flink gedaald is ligt deze nog wel flink boven het niveau van voorgaande jaren. In zowel 2014 als 2013 werd er in deze periode €75 voor een dergelijk kalf betaald.

Gezien het grote aanbod en de tegenvallende vraag zal de prijsdaling voorlopig nog niet voorbij zijn. Integraties en mesters zullen ondanks de gestegen opbrengsten van slachtrijpe kalveren druk op de prijs houden.

Prognose: prijs daalt.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Of registreer je om te kunnen reageren.