Rundveehouderij

Achtergrond 2343 x bekeken

Prijs nuka’s verder omlaag

De handel in nuchtere kalveren is dinsdagochtend op de veemarkt Purmerend moeizaam en traag verlopen. Het aanbod lag met 768 kalveren 83 stuks hoger dan vorige week. Het grote aanbod zorgde ervoor dat de prijs zich niet kon handhaven.

Vorige week had de noteringscommissie de notering nog herzien in verband met grote verschillen met andere noteringsinstanties. Die is toen flink verhoogd.

Grootste daling voor vaarskalf met 50 procent Belgisch Blauw

Zwartbonte stierkalveren dalen met €5 in prijs naar maximaal €105 voor een exemplaar van extra kwaliteit. Stierkalveren met 50 procent Belgisch Blauw brengen maximaal €300 op, een daling van €10 per kalf. De vaarskalveren met 50 procent Belgisch Blauw laten veruit de grootste prijsdaling zien, de prijs gaat met €20 omlaag. Een extra kwaliteit vaarskalf brengt daarmee maximaal €170 op.

Groot aanbod houdt aan

Het grote aanbod zal naar verwachting nog even aanhouden, doordat er nu meer afkalvingen zijn met het oog op de wintertoeslag. De vraag vanuit de kalverhouderij is rustig. Hierdoor is een verdere prijsdaling niet uit de lucht.

Prognose: prijs onder druk.

Of registreer je om te kunnen reageren.