Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Prijs kruislingkalveren onder druk

De prijs van nuchtere kalveren staat onder druk, met uitzondering van de goede zwart en roodbonte kalveren.

Op de veemarkt Purmerend was dit dinsdagmorgen goed te merken. De handel verliep rustig en de prijzen van de vleesrassen en de lichtere kalveren daalden.

Het aanbod van nuka's neemt toe en bestaat in verhouding steeds vaker uit kruislingkalveren.

Insemineren met Belgische Blauwen

In de melkveehouderij wordt steeds vaker het advies gegeven om het ondereind van de melkveestapel te insemineren met Belgisch Blauwe stieren. Hierdoor groeit het aanbod van deze kalveren flink. De vraag naar deze kalveren breid zicht echter niet snel uit. De kalveren zijn in verhouding te duur. Het prijsverschil als nuka wordt niet goedgemaakt aan de slachtlijn. Hierdoor staat de prijs fors onder druk, integraties en mesters willen de kalveren wel, maar dan alleen als ze flink in prijs dalen. Het aanbod zwart en roodbonte kalveren neemt in verhouding af door het vaker insemineren met Belgisch Blauw. De prijs van deze kalveren zal dan zich dan ook aardig handhaven.

Prognose: prijs kruislingkalveren omlaag.

 

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:

Prijs zwartbonte stierkalveren

Aanvoer zwartbonte stierkalveren

Aanvoer roodbonte stierkalveren

Aanvoer vleesrassen

 

Eén reactie

  • kschouten

    Ik koop tegenwoordig ook liever mrij vaarskalveren voor 95 euro als een bb vaarskalf voor 200 euro. Aan het eind hou ik van de mrij meer over . Dus in verhouding vind ik de bb kalveren ook te duur. Alleen is het iets lastiger om voldoende mrij vaarskalveren te vinden.

Of registreer je om te kunnen reageren.