Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs blankvleeskalf in de lift

Na een paar maanden negatieve berichten uit de kalfsvleeshoek is er nu een positieve stemming ontstaan. Vooral de afzet van de blankvleeskalveren zit in een positieve flow.

De prijs is in de afgelopen twee weken met 10 cent per kilo gestegen en het einde lijkt nog niet in zicht. Het aanbod van slachtrijpe kalveren is niet groot waardoor de mestduur is gedaald naar 26 weken. Normaal gesproken ligt de mestduur in deze periode tussen 29 en 30 weken.

Het kleine aanbod in combinatie met een aangetrokken vraag naar het kalfsvlees zorgt voor een goede handel. Dit is een welkome ontwikkeling voor de sector,de prijs ligt het hele jaar al onder het niveau van vorig jaar. Gemiddeld is er dit jaar zo'n €4,75 per kilo betaald tegen €5,30 per kilo in dezelfde periode vorig jaar.

Handelaren geven aan dat zij verwachten dat de prijs deze week verder stijgt. Het aanbod blijft namelijk aan de kleine kant. De prijs komt daarmee in de richting van de prijs van vorig jaar. Hoop is dat de prijs net als in andere jaren verder stijgt richting december en dat het jaar toch positief afgesloten wordt.

Prognose: prijs stijgt.

Meer informatie over de prijzen van blankvleeskalveren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Blankvleeskalveren Denkavit

Of registreer je om te kunnen reageren.