Rundveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Perspulp goedkoper bij import

De handel in bietenperspulp verliep dit seizoen met horten en stoten. In mei maakte Duynie de prijs van de voorverkoop bekend, die startte vanaf €1,90 per procent droge stof.

In juni werd de voorverkoop stilgelegd omdat de oogstverwachting van suikerbieten steeds verder daalde en de prijs nog flink kon wijzigen.

Levering komt op gang

De suikerbietencampagne is vorige week van start gegaan, waardoor de levering nu ook op gang komt. Niet alleen in Nederland komt de levering van de perspulp op gang, ook in Duitsland is de perspulp leverbaar. Opvallend is dat de prijs van de Duitse bietenperspulp goedkoper is dan de Nederlandse.

Prijs Duynie maximaal €1,98

Momenteel hanteert Duynie een prijs tussen €1,94 en €1,98 per procent droge stof bij franco levering. Deze prijs is exclusief kwantumkortingen die kan oplopen tot 0,06 procent bij 1.000 ton. De kwaliteit van de Duitse perspulp is gelijk en de prijs ligt tussen €1,75 en €1,80 per procent droge stof, bij franco levering.

Niet blij met prijsverschil

Vertegenwoordigers geven aan dat melkveehouders die perspulp in de voorverkoop gekocht hebben niet blij zijn met dit grote prijsverschil, zeker nu de marges klein zijn in de melkveehouderij.

Aantrekkende vraag naar aardappelproducten

Verder is het nog redelijk rustig in voerland. De vraag naar aardappelproducten trekt langzaam aan, maar prijzen blijven vooralsnog stabiel. De vraag naar bierbostel is goed omdat deze door het lage eiwit in de graskuilen een goede aanvulling is op het rantsoen. De prijs is deze week bij een aantal aanbieders wat verhoogd maar ligt nog wel binnen de grenzen van de huidige notering.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Laatste reacties

  • diekmann

    lang leve duynie

  • peter1939

    dus perspulp in duitsland bestellen dit jaar......mooi alternatief...

Of registreer je om te kunnen reageren.