Rundveehouderij

Achtergrond

Kalfsvleesmarkt kabbelt rustig voort

Er zit weinig beweging in de markt voor rosékalveren. De prijzen blijven zich tussen de tussen de €3,65 en €3,70 per kilo geslacht-gewicht bewegen.

De slachterijen blijven in de prijszetting iets onder de handelaren. Vraag en aanbod zijn goed op elkaar afgestemd en het ziet er niet naar uit dat daar op zeer korte termijn veel verandering in komt. Een mogelijk lichte daling van het aanbod van blankvleeskalveren tussen nu en het eind van het jaar kan positief uitwerken op de afzet van jong rosé. Daarbij moet niet direct op grote prijsveranderingen gerekend worden maar een klein plusje is haalbaar. De handel in oud rosés loopt gestaag door en tegen stabiele prijzen. De slachterijen hebben niet te veel moeite om de kalveren tot waarde te brengen.

Prijs startkalveren stabiel

Ook voor de startkalveren veranderen de prijzen niet. Het aanbod is niet al te groot omdat er eerder dit jaar minder nuchtere kalveren zijn opgezet. De kalveren die in de handel komen, zijn goed te plaatsen, maar afnemers zijn voorlopig niet van plan er meer geld voor te betalen

Prognose: geen prijsveranderingen.

 

Of registreer je om te kunnen reageren.