Rundveehouderij

Achtergrond

Goede prijzen voor wolvee

De handel in schapen en lammeren is dinsdagochtend in Leeuwarden vlot verlopen. De lammeren zijn nu weer apart per sekse verkocht.

Kopers selecteerden de laatste weken al steeds strenger in de koppels en met het islamitische offerfeest voor de deur is de vraag naar ramlammeren groter.

Goede handel in lammeren

De startprijs van zowel ooi- als ramlammeren ligt op een prima niveau. Ramlammeren zwaarder dan 25 kilo noteren €130 per stuk. Dit is maar iets lager dan het niveau van vorig jaar, toen de prijs €132,50 was. Ooilammeren zwaarder dan 20 kilo brengen €105 in het laatje, €7,50 meer dan vorig jaar. Naast de goede handel in de lammeren profiteren ook slachtschapen van een goede vraag. De dieren noteren met €130 net zoveel als een jaar geleden.

Prijs goed tot aan offerfeest

Handelaren zijn nu zeker niet ontevreden over de handel en de opbrengsten. Toch zijn zij bang dat het niet lang duurt voordat de prijzen weer dalen. Tot het offerfeest zal de prijs naar verwachting goed zijn. Traditioneel is de vraag naar de zware ramlammeren voor het feest erg goed. Maar het is elk jaar ook  de vraag hoeveel rammen verkocht worden en hoeveel dieren er na het feest nog beschikbaar zijn. Vaak zakken de prijzen in de weken na het offerfeest weer ineen.

Nu gebruikmaken van goede handel

Het is dan ook niet onverstandig om nu al gebruik te maken van de goede handel en niet alle dieren te bewaren voor het offerfeest. Vanaf volgende week zal de vraag aantrekken en kunnen de prijzen wat stijgen.

Prognose: prijs iets hoger.

Meer informatie over de prijzen van wolvee in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
rammen
schapen
ooien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.