Rundveehouderij

Achtergrond

Gevreesde prijsval lammeren blijft uit

De handel in lammeren is dinsdagochtend in Leeuwarden goed en vlot verlopen. De gevreesde prijsval zo net na het islamitische offerfeest bleef daarmee uit.

Het aanbod van de dieren was echter klein. Er werden 830 dieren aangevoerd, waarvan een groot deel bestond uit slachtschapen.

Veel ramlammeren afgezet voor offerfeest

Handelaren geven aan dat het aanbod van slachtrijpe ramlammeren klein is en dat er veel zijn afgezet voor het offerfeest. Vooraf was men bang dat de problemen rondom het slachten in België ervoor zouden zorgen dat er veel lammeren over bleven.

Toch zijn er vorige week, ook nog tijdens het offerfeest, lammeren naar België geëxporteerd. Nu het aanbod van slachtrijpe ramlammeren niet al te groot lijkt is de hoop dat de prijs op dit niveau, maximaal €130, kan blijven.

Goede vraag naar ooilammeren vanuit Frankrijk

De handel in ooilammeren verloopt ook goed, de vraag vanuit Frankrijk is zeer goed voor de tijd van het jaar. De hoop is dat het aankomende wildseizoen geen roet in het eten gooit en de prijs stabiel kan blijven. Een ooilam brengt maximaal €105 per stuk op.

Prijs slachtschapen daalt

Het grote aanbod van slachtschapen zorgde er dinsdag wel voor dat de prijs van deze dieren met €5 daalde. Een slachtschaap van eerste kwaliteit brengt maximaal €125 op.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van wolvee in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
rammen
schapen
ooien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.