Rundveehouderij

Achtergrond 2286 x bekeken 1 reactie

Wel handel in Purmerend, maar geen notering

De kalvermarkt in Purmerend werd dinsdagmorgen gehouden zonder dat er een officiële notering tot stand kwam.

Dit zorgt voor een bijzondere situatie, erkent voorzitter Ed Buijs. Er was op zich een prima aanvoer, van zo'n 680 kalveren. Handelaren deden onderling ook wel handel, maar de grootste opkoper, John Baijens, was niet aan de markt. Om die reden werd besloten om geen notering uit te brengen.

Druk om notering neer te zetten

Buijs voelt zich er niet helemaal gemakkelijk bij, want veel boeren zitten te wachten op een notering, zo weet hij. Daarbij is er druk om een mooie notering neer te zetten. 'Markten' waar geen kalveren bijeen worden gebracht, zoals Doetinchem en de commissie van Transport en Logistiek Nederland, noteren vrij hoog en ook de veemarkt Leeuwarden noteert goed. Toch houdt Purmerend deze week het kruit droog. Volgende week wordt weer een gewone notering verwacht.

Eén reactie

  • iptho1

    Ik lees:    1 handelaar maakt in principe de prijs voor de markt Purmerent.
    En door dit soort zaken krijgt men nooit een eerlijke prijs voor de boer.
    En nee..... ik zit niet in de rundersector, maar bekijk het vanuit een neutrale hoek!!

Of registreer je om te kunnen reageren.