Rundveehouderij

Achtergrond

Stabiele prijs wolvee bij flink aanbod

Het aanbod van schapen en lammeren lag dinsdagochtend met 1.266 stuks weer ruim boven het aanbod van een week geleden. Toen werden er 814 schapen en lammeren aangeboden.

Hoewel het aanbod flink steeg, kon de prijs zich over de gehele linie goed handhaven en verliep de handel goed. Handelaren geven daarbij wel aan dat afnemers, slagers en grossiers, moeite hebben om het vlees tegen goede prijzen af te zetten. Zij hebben ook te maken met concurrentie van Engels en Iers aanbod van lammeren. De prijs lamskarkassen uit het buitenland ligt €1 lager per kilo wat neerkomt op een prijsverschil van zo'n €15 per lam.

Vooralsnog zal dit geen problemen opleveren met het oog op het offerfeest dat eind september plaatsvindt. De vraag naar voornamelijk ramlammeren zal tot die tijd goed blijven. Wat daarna gaat gebeuren, is onzeker. Handelaren vrezen echter dat de prijs dan inzakt.

Vanaf volgende week zal de notering van zuiglammeren in Leeuwarden weer komen te vervallen en worden de lammeren weer per sekse genoteerd.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van wolvee in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
rammen
schapen
ooien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.