Rundveehouderij

Achtergrond

Stabiele prijs bij kleiner aanbod

Het aanbod van slachtkoeien lag maandagochtend in Bunnik 25 stuks lager dan vorige week. De 87 koeien aangeboden koeien werden redelijk vlot verkocht tegen stabiele prijzen.

Handelaren geven aan dat melkveehouders nog steeds niet veel koeien uit willen stoten. Dit ondanks de fors gedaalde melkprijs, de flinke uitbreiding van de veestapel en de beperking van de aanstaande fosfaatrechten.

Als oorzaak van de kleinere uitstoot wordt de lage melkprijs genoemd in combinatie met het wegvallen van het melkquotum. Immers, elke liter die naar de fabriek gaat, zorgt voor extra inkomsten en is niet meer belast met superheffing. Daarnaast zijn de kosten nu nog lager door het weideseizoen.

Prijs kan zich handhaven

Het vasthouden heeft gevolgen voor de prijs van de slachtkoeien. Eerder werd een flinke prijsdaling voorspeld door de verwachting van een grote uitstoot van koeien. Nu die uitblijft, kan de prijs zich aardig handhaven. De vraag naar vlees stijgt traditioneel ook na de zomer. Dat is dit jaar, niet veel anders.

Vee&Logistiek hield vorige week vrijdag haar prijs ook stabiel. Slachterijen geven echter aan dat zij de prijs zo nu en dan wel verlagen. Dit is voornamelijk afhankelijk van het aanbod in de bewuste week. Slachterijen blijven hiermee druk op de prijs uitvoeren.

Prognose: stabiel met prijsdruk.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.