Rundveehouderij

Achtergrond

Slachtkoeienhandel blijft rustig

Net als voorgaande weken is het aanbod van slachtkoeien niet al te groot. Het aanbod in Bunnik was maandagochtend zelfs iets lager dan vorige week.

Ondanks het feit dat het levendiger wordt in de handel, blijft het aanbod van slachtkoeien niet heel erg groot. In totaal werden in Bunnik rond de 65 dieren aangeboden.

O-kwaliteit koe 5 cent per kilo duurder

De maximumprijs in Bunnik voor een O-kwaliteit koe ligt op €3,20 per kilo geslacht gewicht. Dat betekent een stijging van 5 cent per kilo ten opzichte van vorige week. Vorig jaar brachten de koeien op de veemarkt in Utrecht nog 25 cent minder per kilo op.

Vee&Logistiek Nederland houdt prijs gelijk

Waar de prijs voor O-kwaliteit koeien stijgt in Bunnik, hield Vee&Logistiek Nederland die op hetzelfde niveau als de voorafgaande week. Een O-kwaliteit koe noteert bij de handelsbond nu €3,10 per kilo geslacht gewicht.

Op de veemarkt in Leeuwarden werden koeien ook voor een gelijkblijvende prijs verhandeld. Beide noteringen liggen, net als die in Bunnik, nog boven het niveau van vorig jaar.

Licht aantrekkende handel

De handel begint zich wel iets meer te roeren, maar noemenswaardige verschillen ten opzichte van voorgaande weken zijn niet zichtbaar. Met name de handel in O-kwaliteit koeien trekt iets aan, hoewel het aanbod nog altijd niet groot is.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.