Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Ruwvoer: volop aanbod stro, hooi krap

De stemming in de veevoerhandel blijft rustig. Prijzen van bijproducten blijven over de gehele linie gelijk. De wijzigingen die er zijn komen van het ruwvoerfront. De vraag naar ruwvoeders loopt wat op, melkveehouders kopen nu eerst ruwvoer voordat zij kijken naar bijproducten.

Akkerbouwers zijn volop bezig met het dorsen van graan waardoor het aanbod van binnenlands stro nu ook goed op gang komt. Het stro wordt veelal direct af-land verkocht waardoor de prijzen lager liggen. De beurs in Goes noteerde dinsdag prijzen tussen €75 en €85 voor tarwestro. De prijs van stro uit Frankrijk ligt hoger door transportkosten, de prijs hiervan begint net onder de €100 bij aflevering in Zuid Nederland en stijgt naarmate het aantal kilometers toeneemt.

Doorgaans goede kwaliteit stro

De kwaliteit van het stro is over het algemeen goed te noemen. Toch is dinsdag op een aantal plaatsen stro dat op het land lag natgeregend, waardoor de kwaliteit van deze vrachten afneemt. Gemiddeld is de oogst qua volumes gewoon te noemen. Op sommige percelen zijn de planten wel wat lager door het koude voorjaar.

Weidehooi Duitsland krap

Hoewel het aanbod van stro goed te noemen is, is het aanbod van hooi daarentegen niet al te groot. Vooral het aanbod van weidehooi uit Duitsland is krap. Door de droogte is de grasgroei in het voorjaar achtergebleven en is de eerste snede kleiner dan gewoonlijk. De prijs van het hooi is nu nog redelijk stabiel maar zal zodra er meer vraag komt wel wat oplopen. Wat de prijs verder in het seizoen gaat doen is volledig afhankelijk van de tweede snede. Nu de dagen korter worden is de hoop dat de oogst snel op gang komt.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Eén reactie

  • vink


    +/- 100 balen mooi hooi te koop, 120 x70 x 200. € 125,-/ton, afgehaald

Of registreer je om te kunnen reageren.