Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Prijs blankvlees omlaag door Franse acties

De export van kalfsvlees ondervindt veel hinder van de acties van Franse boeren. De prijs van blankvleeskalveren is daardoor vorige week met 10 cent per kilo gedaald.

Een kalf van O+ tot en met P- kwaliteit brengt maximaal €4,45 per kilo op. De prijs ligt hiermee 30 cent onder het niveau van vorig jaar, in 2013 lag de prijs zelfs 35 cent per kilo hoger.

Franse inkopers laten Nederlands vlees links liggen

Franse inkopers zijn erg voorzichtig, nu de wegblokkades de transporten naar Frankrijk bemoeilijken. Zij zijn bang dat producten niet aankomen en schappen in de supermarkten leeg komen te staan. Inkopers kiezen daardoor liever voor Franse producten en laten het Nederlandse kalfsvlees links liggen.

Mestduur 28 weken prima voor tijd van het jaar

Hoewel de vraag het nu laat afweten, is de mestduur van de kalveren iets opgelopen, maar is met 28 weken nog prima voor de tijd van het jaar.

Markt stabiel in Frankrijk, Duitsland en Italië

De prijs van het Franse kalfsvlees is vorige week stabiel gebleven. Duitsland en Italië melden een stabiele markt. De vraag is rustig bij een niet al te groot aanbod.

Hoop op rust in Frankrijk

Handelaren hopen dat de rust snel terugkeert in Frankrijk, zodat zij weer vlees naar het land kunnen exporteren. Tot die tijd is het aankijken wat de vraag doet en of er alternatieve afzetkanalen zijn. Hoop is gericht op eind augustus; de vakanties zijn dan voorbij en de vraag uit Zuid-Europa trekt gewoonlijk aan, waardoor de prijs omhoog kan.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van blankvleeskalveren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Blankvleeskalveren Denkavit

Eén reactie

  • mbm

    Schande dat de nationalistische acties van de Franse boeren worden afgewenteld op de Nederlandse boeren. Zullen we ook eens de wijn en Franse kaas laten staan? 

Of registreer je om te kunnen reageren.