Rundveehouderij

Achtergrond 1476 x bekeken

P-kwaliteit noteert 5 cent hoger

Op de veemarkt in Bunnik ging de notering van de O-kwaliteit vorige week al iets omhoog. Deze week is het de beurt aan de P-kwaliteit.

Al met al zorgt dit voor een opvallend beeld afgezet ten opzichte van de dalende tendens in de afgelopen weken.

Boeren houden koeien aan de melk

Tijdens de zomervakantie zakte de prijs van de P-koeien met 25 cent per kilo. De verwachting was dat een toenemend aanbod de prijzen verder onder druk zou zetten. De uitstoot van koeien valt echter nog niet zo groot uit als verwacht. Vooralsnog houden boeren hun koeien aan de melk ondanks de dalende melkprijzen. De prijzen liggen weliswaar lager, maar het is toch geld dat met de melk binnenkomt.

Meer vraag naar rundvlees

Nu de vakantieperiode afloopt, neemt de vraag naar rundvlees weer toe. Naast consumenten die na de vakantie weer meer vlees inslaan, wordt ook de verwerkende industrie opgestart. Dit zorgt voor meer vraag naar slachtkoeien. Het aanbod aan de andere kant is wel iets groter geworden, maar blijft duidelijk achter bij de verwachting. Het gevolg hiervan is dat de prijzen van de slachtkoeien toch iets omhoog zijn gegaan.

Prognose: stabilisering van prijzen.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.