Rundveehouderij

Achtergrond

Herziening notering veemarkt Purmerend

Vorige week had de noteringscommissie van de veemarkt Purmerend besloten om geen notering af te geven. Dit omdat de prijzen van andere noteringscommissie 's zoals Vee&Logistiek Nederland en veemarkt Doetinchem fors naar boven afweken.

Vandaag heeft de commissie van Purmerend haar prijzen echter aangepast naar de noteringen van de andere instanties. Dit zorgt ervoor dat er flinke plussen in de notering te zien zijn. Zo stijgen bijna alle kwaliteiten meer dan €15 in prijs met een uitschieter tot wel €65 per kalf. Een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit wordt genoteerd op maximaal €110 per stuk.

Hoewel de notering flink stijgt, wijzigde er op de marktvloer maar weinig. De handel verliep rustig en de kalveren werden redelijk prijshoudend verkocht ten opzichte van vorige week. Het aanbod lag met 686 dieren nagenoeg gelijk aan het aanbod van een week geleden. De aanvoer ligt hiermee op een flink niveau. Dit komt omdat melkveehouders optimaal willen profiteren van de wintertoeslag op melk waardoor zij koeien het liefst in deze periode af laten kalven. Het aanbod van nuka's neemt daardoor ook toe.

De prijs blijft naar verwachting in de komende weken wat onder druk staan, het aanbod is immers ruim genoeg.

Prognose: prijs onder druk.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Of registreer je om te kunnen reageren.