Rundveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Handel slachtkoeien rustig bij klein aanbod

Het aanbod van slachtkoeien blijft niet al te groot, toch houden kopers zich rustig. De vleesverkoop verloopt in de zomer traditioneel moeizaam en dat is dit jaar niet veel anders.

De prijs van de koeien is in de afgelopen weken al flink gedaald. Een O-kwaliteit koe brengt maximaal €3,10 per kilo geslacht gewicht op (Vee&Logistiek Nedeldand). De prijs is daarmee in vijf weken tijd met 20 cent per kilo gedaald. Ten opzichte van vorig jaar brengen de koeien echter 25 cent per kilo meer op. Bij een geslacht gewicht van 350 kilo betekent dit een meeropbrengst van zo'n €85 per kilo.

Groter aanbod slachtkoeien verwacht

Handelaren verwachten nog steeds een groter aanbod van koeien. De veestapel is fors gegroeid en het aantal slachtingen loopt echter achter bij die van de voorgaande jaren. Nu de melkprijs verder daalt, is het melken van extra koeien veelal verliesgevend, vooral bij mestafzet en aankoop van extra voer.

Moeizame vraag naar vlees

Op het moment blijft het aanbod onverwacht rustig, waardoor prijzen zich redelijk stand kunnen houden. Zodra het aanbod stijgt, zal de prijs verder dalen. De vleesverkoop heeft last van een moeizame vraag en het ziet ernaar uit dat dit in de komende weken niet zal veranderen. Slachterijen zullen dan ook druk blijven uitoefenen op de prijs.

Prognose: prijs daalt.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien Vee & Logistiek
Koeien
aanvoer

Laatste reacties

  • famtillemans1

    dit geld niet voor r u en e koeien. Schreeuwend tekort en hogere prijzen ook . Zeer zeldzaam voor de zomer

  • tomgeene

    meeropbrengst van zo'n €85 per kilo???

  • LUCTOR

    @famtillemans1 Is niet zo verwonderlijkt. Deze kwaliteit komt er steeds minder doordat deze dieren het meest bij zoogkoeienhouders of afmest bedrijven staan deze bedrijven hollen achteruit in aantal zo ook het aantal dieren.

Of registreer je om te kunnen reageren.