Rundveehouderij

Achtergrond

Zuiglammeren strenger geselecteerd

De prijs van zuiglammeren is dinsdagochtend in Leeuwarden weer wat gestegen. Vorige week ging €2,50 van de prijs af en deze week komt dat er weer bij. Deze kabbelende prijs is ook typerend voor de handel.

Het aanbod lag dinsdag met 911 dieren 426 stuks lager dan een week geleden. Ondanks het flink gedaalde aanbod steeg de prijs maar minimaal.

Ten opzichte van vorig jaar brengen de lammeren €10 minder op. Handelaren geven aan dat het prijsverschil voornamelijk wordt veroorzaakt door het strenger selecteren van lammeren. Kopers kijken hoe de verdeling van ooi- en ramlammeren in de koppels is en baseren daar hun bod op. In voorgaande jaren vond dit selecteren pas later in het seizoen plaats.

Ramlammeren brengen gemiddeld hetzelfde op als vorig jaar, het is vooral de prijs van de ooilammeren die de prijs van de koppels doet dalen.

De kwaliteit van de lammeren is goed te noemen. Het weer is groeizaam geweest en in het Noorden is de graskwaliteit goed. Hierdoor zijn de lamskarkassen vaak 1 tot 2 kilo zwaarder dan in minder groeizame jaren. Kopers profiteren dan ook van een lagere kiloprijs. Het ziet er naar uit dat de kabbelende handel nog wel even aanhoud en de prijs door kabbelt.

Prognose: rustig.

Meer informatie over de prijzen van wolvee in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
rammen
schapen
ooien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.