Rundveehouderij

Achtergrond

Vakantiestemming in voerland

De handel in rundveevoeders blijft overwegend rustig. De prijzen noteren over de gehele linie dan ook stabiel.

De vraag naar kwalitatief goede ingekuilde mais begint wat toe te nemen. Verkopers houden de mais echter wat vast en willen alleen verkopen tegen hoge prijzen. Zij hebben de hoop dat de prijs verder in het seizoen zal stijgen door de flinke uitbreiding van de melkveestapel. Kopers haken daardoor nu nog af en zij hopen juist dat de prijs wat zal dalen.

Aanbod aardappelproducten blijft krap

Het aanbod van aardappelproducten blijft krap door de vakantie bij de verwerkende bedrijven. De campagne voor aardappelvezels zal dit jaar wat later van start gaan dan in voorgaande jaren, eind augustus. Dit komt door de droogte die ervoor zorgt dat de aardappeloogst later van start gaat.

In de komende weken zal het grootste deel van het graszaadhooi en stro van het land komen. Door het plots grote aanbod staan de prijzen dan traditioneel onder druk.

Ook komende weken rustige handel

Ook voor de komende weken wordt een rustige handel verwacht. Melkveehouders zitten nog in onzekerheid over met welke veestapel zij moeten rekenen voor de rest van het seizoen. Ook de verdere daling van de melkprijs helpt niet mee bij het nemen van beslissingen, alleen wat echt nodig is wordt over het algemeen besteld.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Of registreer je om te kunnen reageren.