Rundveehouderij

Achtergrond

Strengere selectie en minder geld

De handel in nuchtere kalveren blijft moeizaam. Kopers van de kalveren willen minder voor de kalveren betalen en selecteren strenger in de koppels.

Hierdoor kan het voor komen dat kalveren die vorige week nog in de extra kwaliteit vielen deze week als eerste kwaliteit worden aangemerkt. Zwart- en roodbonte stierkalveren zijn in Purmerend met €5 in prijs verlaagd. Een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit brengt maximaal €105 op. Stierkalveren met 50 procent Belgisch blauw noteren €10 lager en de vaarzen dalen €15 tot €20 in prijs.

 

Gezakte prijzen

Niet alleen in Nederland zijn de prijzen van nuka's flink gezakt, ook in Duitsland en België zijn de prijzen in de afgelopen weken flink verlaagd. De prijsdaling lijkt nog voorbij te zijn. Kalveren die nu opgezet worden zijn slachtrijp in een periode waarin de prijzen lager liggen. Mesters en integraties zijn dan ook niet bereid de huidige prijzen te betalen en zullen de druk er op houden.

Prognose: prijs daalt.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Of registreer je om te kunnen reageren.