Rundveehouderij

Achtergrond

Rustige handel slachtkoeien

De handel in slachtkoeien blijft rustig. Zo ook donderdagochtend in Leeuwarden.

Handelaren geven aan dat de handel moeizaam verliep ondanks het kleine aanbod van koeien. De notering is stabiel gelaten maar de prijs die werd betaald, lag wel 10 cent lager dan een week geleden.

Warm weer

Slachterijen geven aan dat de prijs in de afgelopen week verder verlaagd is en er volgende week nog wat van de prijs af gaat. De vleesverkoop verloopt moeizaam door het warme weer. Vooral het goedkopere voorvlees, dat vaak een langere bereidingstijd nodig heeft, is moeizaam af te zetten. Veel van dit vlees verdwijnt dan ook in de vrieshuizen.

Fosfaatrechten

Het aanbod is groter dan een week of drie geleden maar is normaal te noemen voor de tijd van het jaar. Handelaren hadden meer vee verwacht nu duidelijk is dat er fosfaatrechten komen en de melkprijs op een laag niveau ligt. Dit is prijstechnisch gunstig, was er meer vee gekomen dan was de prijs nog harder gedaald.

Prognose: prijs daalt.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:

Koeien Leeuwarden

Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.