Rundveehouderij

Achtergrond

Regen houdt rust in de voermarkt

Melkveehouders wachten nog steeds rustig af met voer kopen. De regen van de afgelopen week zorgt voor een heuse groeistuip bij de mais en ook percelen gras kleuren weer groen.

De hoop is dan ook dat de oogst van ruwvoer in de komende weken bijtrekt en dat extra voer bijkopen niet nodig is.

Hooi en stro

Het aanbod van hooi en stro is momenteel nog niet heel groot. De Nederlandse graanoogst is nog niet volop op stoom en het aanbod moet vooral komen uit het buitenland. De kwaliteit van hooi is goed te noemen maar door de droogte kwam er op veel plekken minder van het land af.

Aardappelbijproducten

Fritesfabrieken zijn begonnen aan de zomerstop terwijl ondertussen de eerste nieuwe aardappelen van het land komen. Het aanbod van de aardappelbijproducten zal daardoor wat afnemen. Maar dit heeft geen gevolgen voor de prijs. Meeste rosémesters die snippers voeren hebben een prima zomervoorraad en melkveehouders vragen nu niet veel naar aardappelproducten. Dit in verband met de weidegang of voeren van vers gras op stal. Aardappelproducten passen dan niet mooi in het rantsoen.

Graanborstel en erwtenvezels

Over het algemeen is het aanbod van bijproducten prima te noemen. Toch melden voerhandelaren een krappe beschikbaarheid van graanborstel en ook erwtenvezels lijken nagenoeg uitverkocht.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:

Prijs snijmais

Prijs tarwestro grote balen

Prijs bierbostel

Of registreer je om te kunnen reageren.