Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs slachtkoeien verder omlaag

De handel in slachtkoeien verloopt moeizaam. De zomer is begonnen en de vraag naar vlees is flink afgenomen.

Dit is een jaarlijks terugkerend fenomeen, consumenten eten met het warme weer minder vlees.

Het aanbod van koeien was lange tijd krap te noemen, de prijs kon dan ook goed op niveau blijven en er leek geen vuiltje aan de lucht. Toch komt er nu een groter aanbod van slachtkoeien op gang. Net op het moment dat de vraag naar het vlees afneemt. Een slechtere timing was volgens handelaren niet mogelijk. Twee weken geleden lag het aantal slachtingen weer ruim boven de negenduizend stuks, een aantal dat vanaf begin februari niet meer gehaald is.

Hoewel het aanbod in de afgelopen weken gestegen is, ligt het totaal aantal slachtingen dit jaar 7,5 procent lager dan vorig jaar. Dit terwijl de veestapel hard gegroeid is. Melkveehouders hielden koeien vast in de hoop dat 1 juli een peildatum zou zijn voor het fosfaatoverschot. Nu die datum voorbij is en op 2 juli bekend is geworden dat het referentiejaar 2014 is waarover fosfaatrechten verdeeld worden, zal het aanbod verder groeien.

De prijs van een O-kwaliteit slachtkoe daalt met 10 cent naar €3,20 per kilo.

Prognose: prijs daalt.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:

Koeien

aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.