Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs melkkoeien duikt omlaag

De handel in melkvee is zeer rustig. Het aankondigen van fosfaatrechten heeft veel invloed op de vraag, daarnaast groeit het aanbod door de aankondiging ook.

De prijs staat dan ook onder druk. Vorige week ging er €75 van de prijs af, de week ervoor was dit nog €25. Een melkkoe van eerste kwaliteit brengt gemiddeld €1.550 op. Dit is €400 meer dan een jaar geleden.

Prijs verder onderuit

Handelaren verwachten dat de prijs in de komende weken verder onderuit gaat en dat de vraag wegblijft. De prijs van exportvaarzen is ook verder gedaald. De dieren zijn in twee weken tijd met €75 in prijs gezakt en brengen rond €1.200 per stuk op. Exporteurs hopen dat de prijs nog wat verder omlaag gaat zodat de vraag uit het buitenland weer toeneemt. Door het wegvallen van de binnenlandse vraag is de kans hierop groot. Immers, de prijs was niet gestegen door een grote buitenlandse vraag, Nederlandse melkveehouders kochten de dieren op.

Prijs slachtkoeien

Ondertussen staat de prijs van slachtkoeien ook nog onder druk. De noteringen bleven vorige week wat hangen maar verdere prijsverlagingen lijken nog niet uit de lucht. Slachterijen melden een moeizame afzet van het vlees, vooral de afzet van het goedkopere vlees lijdt onder de hitte in Zuid-Europa.

Prognose: prijzen onder druk.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:

Koeien

aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.