Rundveehouderij

Achtergrond

Moeizame handel wolvee

Het aanbod van schapen en lammeren lag dinsdagochtend met 463 dieren op een zeer laag niveau. Een Belgische afnemer, die gewoonlijk zo'n driehonderd lammeren afneemt, had afgezegd.

Bij een goede vraag neemt de handel deze dieren vaak wel op maar nu is de handel moeizaam. De prijs bleef ondanks het kleine aanbod stabiel. De afzet van de lammeren heeft last van een kleinere vraag. De vraag vanuit consumenten is weggevallen nu de vakanties in volle gang zijn. Dit duurt gewoonlijk een aantal weken.

Prijs zuiglam

Een zuiglam brengt maximaal €107,50 op, dit is €10 minder dan een jaar geleden en €12,50 minder dan in 2013. Het ziet er niet naar uit dat de prijs dit seizoen nog zal stijgen naar het niveau van de afgelopen jaren. Het aanbod van goedkope Engelse en Ierse lammeren blijft groot waardoor de prijs van de Nederlandse dieren niet veel kan stijgen. Bij een te grote prijsstijging prijzen de lammeren zichzelf gewoon de markt uit. Handelaren geven daarbij wel aan dat zij ook niet zien gebeuren dat de prijs in de komende weken flink zal dalen. De prijs kan iets schommelen maar zal redelijk op dit niveau blijven.

Slachtschapen

De handel in slachtschapen blijft ondertussen rustig doorlopen. De dieren brengen maximaal €125 per stuk op, een prima prijs.

Prognose: rustige handel.

Meer informatie over de prijzen van wolvee in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
rammen
schapen
ooien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.