Rundveehouderij

Achtergrond

Koeien Leeuwarden min 10 cent

De afzet van slachtkoeien verloopt moeilijk. Slachterijen houden de prijs onder druk omdat zij het vlees maar moeilijk kunnen verkopen.

Dit heeft tot gevolg dat de prijs van slachtkoeien deze week verder daalt. Veemarkt Leeuwarden verlaagde de notering donderdagochtend met 10 cent per kilo geslacht gewicht. Alleen de notering van worstkoeien bleef stabiel. Een O-kwaliteit slachtkoe bracht donderdag maximaal €3,10 per kilo op. De prijs ligt hiermee nog maar 5 cent boven het niveau van vorig jaar.

Stabiel aanbod

Handelaren verbazen zich over het aanbod, dat nog redelijk stabiel blijft. Eerder werd verwacht dat er een grote uitstoot op gang zou komen nu duidelijk is dat er fosfaatrechten gaan komen. Toch kan het huidige aanbod er niet voor zorgen dat de prijs stabiel blijft. Voor volgende week wordt een verdere daling verwacht van 5 tot 10 cent per kilo geslacht gewicht.

Prognose: prijs daalt.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.