Rundveehouderij

Achtergrond

Handel zuiglammeren wat vlotter

Zuiglammeren zijn maandagmiddag in Leeuwarden goed verkocht. De handelsdag was verplaatst in verband met de officiële lancering van Profitschaap, het nieuwe kwaliteitssysteem voor wolvee.

Het aanbod was door het verplaatsen van de markt niet al te groot met 942 dieren.

De handel in zuiglammeren verliep vlotter dan vorige week. Ook de prijs die handelaren beurden verbeterde wat maar lag nog binnen de marges van de notering. Welke dan ook stabiel bleef tussen €92,50 en €107,50 per lam.

Grote concurrentie van Engelse lammeren

Handelaren geven aan dat de concurrentie van de Engelse lammeren groot blijft. De kwaliteit van de Engelse lammeren is goed en het aanbod is uniform van gewicht. Engeland heeft een grote schapenstapel waardoor lammeren geselecteerd kunnen worden op gewicht en er zo uniforme koppels ontstaan. Dit heeft voordeel voor slagers, zij kunnen klanten een constante stroom van karkassen leveren die niet veel van elkaar afwijken. Het gewicht van de Nederlandse lammerkarkassen heeft een grotere gewichtsspreiding door het kleinere aanbod.

Klein aanbod laat prijs stijgen

Het aanbod van slachtschapen was mede door het verplaatsen van de markt kleiner. Dit had als gevolg dat de prijs van de schapen met €5 omhoog kon. Een eerste kwaliteit slachtschaap brengt maximaal €125 op.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van wolvee in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
rammen
schapen
ooien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.