Rundveehouderij

Achtergrond

Handel zuiglammeren moeizaam

De prijs van zuiglammeren is dinsdagochtend in Leeuwarden verlaagd met €2,50 per stuk. De lammeren brengen daarmee maximaal €105 per stuk op. Dit is ruim €10 minder dan het niveau van vorig jaar.

Handelaren geven aan dat de handel duidelijk moeizamer verloopt dan in het zuiglammerseizoen van vorig jaar. Het aanbod van slachtrijpe lammeren is groot voor de tijd van het jaar door het goede weer van de afgelopen weken. De lammeren zijn daardoor flink gegroeid en mooi bevleesd. Ook het grote aanbod van de goedkope Engelse lammeren verstoort de Nederlandse afzet.

De hoop is gericht op het offerfeest dat eind september plaatsvind. Traditioneel trekt de prijs dan weer aan. Tot die tijd zal de handel in zuiglammeren rustig verlopen. De prijs zal wat kabbelen rond het huidige niveau.

De handel in slachtschapen verloopt daarentegen goed. De prijs bleef dinsdagochtend goed op niveau. Een eerste kwaliteit slachtschaap bracht maximaal €125 op. Dit is €3 minder dan een jaar geleden maar de prijs heeft het hele jaar al ver boven het niveau van vorig jaar gelegen. Verkopers van slachtschapen zijn dan ook tevreden met de prijs die zij ontvangen.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van wolvee in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
rammen
schapen
ooien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.