Rundveehouderij

Achtergrond

Aardappelproducten duurder door klein aanbod

De nieuwe oogst van aardappelen staat weer voor de deur. Nu is het echter eerst nog zomerstop, fabrieken liggen stil door onderhoud of vakantie.

Het stilliggen van de stroom heeft tot gevolg dat het aanbod afneemt en de prijs van de aardappelbijproducten afneemt. Aardappelsnippers stijgen €1 in prijs naar maximaal €39 per ton en stoomschillen stijgen met €1,50 naar maximaal €24,50 per ton. De prijzen van de overige vochtige voeders blijven gelijk en handelaren melden een rustige vraag.

Rustig in ruwvoerland

Ook in ruwvoerland is het nog rustig. Melkveehouders wachten af wat zij zelf nog van het land halen nu het weer wat gunstiger is voor de grasgroei. Het aanbod van stro is nog niet al te groot en vooral het aanbod van gesneden of gehakseld stro is klein. Hierdoor ontstaat er ook een grotere prijsrange dan gewoonlijk. De prijs van gerstestro ligt tussen €105 en €125 per ton waarbij de maximale prijs voor gehakseld stro geld en het ondereind voor het 'gewone' geperste stro.

Hooi en snijmais

Het aanbod van hooi is nog steeds niet al te groot maar ook deze prijzen blijven stabiel door een rustige vraag. De handel in snijmais begint heel rustig wat van start te gaan maar ook deze handel kenmerkt zich door rust en stabiele prijzen.

Prognose: rustige handel.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:

Prijs snijmais

Prijs tarwestro grote balen

Prijs bierbostel

Of registreer je om te kunnen reageren.