Rundveehouderij

Achtergrond

Zuiglammeren beter verkocht

De handel in zuiglammeren verliep vorige week erg moeizaam. De prijs daalde en handelaren gaven aan dat de handel tegenviel.

Dinsdagochtend verbeterde de stemming zich op de veemarkt in Leeuwarden en kon de prijs met €2,50 omhoog. Het aanbod van de lammeren was echter klein. In totaal werden er 642 schapen en lammeren aangeboden. Schapenhouders zijn bezig met de graswinning en hebben het hoofd niet staan op selecteren van lammeren. Ook de prijsdaling van vorige week was van invloed op de aanvoer. Deze week zal het aanbod van schapen en lammeren door het warme weer niet ruim zijn. Het opdrijven van de dieren zorgt voor stress welke bij de hitte die er aan komt niet gewenst is.

Handelaren geven aan dat de afzet van de lammeren veel last ondervindt van een groot aanbod Engelse lammeren die tegen zeer concurrerende prijzen aangeboden worden. De Nederlandse sector kan alleen goed meekomen in de handel als de prijzen flink zakken.

Hoewel de notering van overblijvers is stopgezet werden er dinsdagochtend nog wel een paar honderd overblijvers verkocht op de veemarkt. De handel verliep stroef en de prijs lag flink lager dan een week geleden.

 

Meer informatie over de prijzen van wolvee in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:

rammen

schapen

ooien

aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.