Rundveehouderij

Achtergrond

Slachtschapen dalen flink in prijs

De prijs van slachtschapen is dinsdagochtend op de veemarkt in Leeuwarden flink gedaald.

Eerste kwaliteit slachtschapen daalden €10 in prijs naar €125 per stuk. De prijs ligt hiermee €2 hoger dan een jaar geleden. De slachtschapen van mindere kwaliteit daalden €5 in prijs. De schapen waren het hele jaar al flink aan de prijs en handelaren waren content met de opbrengstprijzen. Nu gooit een groter aanbod toch roet in het eten.

In totaal werden er 1.817 schapen en lammeren aangeboden, waarvan meer dan een derde zuiglammeren. De handel in de zuigers verliep daardoor stroef maar wel tegen gelijke prijzen. De lammeren brengen tussen €95 en €107,50 per stuk op. De prijs ligt hiermee zo'n €5 lager dan in de afgelopen twee jaar.

Hoewel ook het aanbod van overhouders groot was, verliep de handel goed. Handelaren geven aan dat de handel in de overgebleven ooien de afgelopen tijd beter verloopt dan die van de rammen. Dit komt voornamelijk door het aanhoudende grote aanbod van ramlammeren.

Handelaren hopen dat het aanbod van overblijvers nu wel snel opdroogt en de handel zich volledig op de zuigers kan richten. Dit is voor de prijsvorming van de zuiglammeren beter.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van wolvee in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:

rammen

schapen

ooien

aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.