Rundveehouderij

Achtergrond

Slachtkoeien goedkoper door groter aanbod

De prijs van slachtkoeien gaat nu toch omlaag na maanden van redelijk stabiele hoge prijzen.

De handel verloopt een stuk rustiger. Dit was maandagochtend ook goed te merken op de veemarkt in Bunnik. Handelaren gaven aan dat de handel traag en moeizaam verliep.

Oorzaak van de terughoudendheid van kopers is tweeledig. Enerzijds loopt de handel in vlees minder vlot nu de zomer begint en anderzijds loopt het aanbod van koeien wat op. Het is nog niet zo dat er een overvloed is, maar het verschil is wel merkbaar. Het groeien van het aanbod komt echter op een slecht moment. De prijs van koeien staat traditioneel onder druk in de zomerperiode. Nu het aanbod groter wordt in juist die periode zorgt dat ervoor dat de prijzen niet op niveau kunnen blijven.

Handelaren hopen dat het aanbod gespreid los komt maar vrezen een grotere uitstoot na 1 juli. De prijs kan dan nog wel eens harder dalen dan vooraf verwacht.

Een slachtkoe van P-kwaliteit brengt maximaal €2,80 per kilo geslacht gewicht op, dit is op basis van de notering van Vee&Logistiek Nederland. De prijs ligt hiermee nog wel 30 cent per kilo hoger dan vorig jaar.

Prognose: prijs daalt.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.