Rundveehouderij

Achtergrond laatste update:26 jun 2015

Slachtkoeien dalen in prijs

De prijs van slachtkoeien gaat nu toch omlaag na maanden van redelijk stabiele hoge prijzen.

Enerzijds loopt de handel in vlees minder vlot nu de zomer begint en anderzijds loopt het aanbod van koeien wat op.

Handelaren merken dat het aanbod van slachtkoeien nu langzaamaan wat begint te groeien. Ook op de veemarkt in Leeuwarden lag het aanbod donderdagochtend hoger met 364 runderen, een kleine vijftig meer dan een week geleden. Ook rechtstreeks loopt het aanbod iets op. Het is nog niet zo dat er een overvloed is maar het verschil is wel merkbaar.

Druk op de prijzen

Het groeien van het aanbod komt echter op een slecht moment. De prijs van koeien staat traditioneel onder druk in de zomerperiode. Nu het aanbod groter wordt in juist die periode zorgt dat ervoor dat de prijzen niet op niveau kunnen blijven. Deze week werd er her en der al minder betaald, voor volgende week wordt over de gehele linie een prijsverlaging verwacht.

Prognose: prijs daalt.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:

Koeien Leeuwarden

Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.