Rundveehouderij

Achtergrond

Ramlammeren stijgen in prijs door goede vraag

De vraag naar overblijvers is goed. De prijs van de ramlammeren kon hiervan profiteren op de veemarkt in Leeuwarden.

Zware ramlammeren, boven 25 kilo,  werden voor €5 meer verkocht en de notering werd verhoogd naar maximaal €150 per stuk. De prijs ligt hiermee €5 lager dan vorig jaar. Ook de handel in de overgebleven ooilammeren verliep goed. De prijs van deze dieren bleef echter gelijk op maximaal €117,50, dit is €7,50 lager dan een jaar geleden.

Het aanbod van zuiglammeren begint langzaamaan op te lopen. Ongeveer een derde van het aanbod bestond dinsdagochtend uit zuigers. In totaal werden er 1.385 stuks schapen en lammeren aangeboden. Handelaren geven aan dat de handel in de zuiglammeren vlot verliep tegen gelijke prijzen. De notering is ook weer van start gegaan en ligt tussen €95 en €107,50 per lam. De prijs ligt daarmee zo'n €5 lager dan in de afgelopen twee jaar.

Verwacht wordt dat de prijs van ramlammeren in de komende weken nog wat verder kan stijgen. Het aanbod van zuiglammeren is nog niet groot genoeg om de vraag volledig te kunnen bedienen. Daarnaast gaat de ramadan op 18 juni van start waarvoor nu al wat extra vraag lijkt te ontstaan.

Prognose: ramlammeren duurder.

Meer informatie over de prijzen van wolvee in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:

rammen

schapen

ooien

aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.