Rundveehouderij

Achtergrond 1610 x bekeken

Prijs wolvee daalt over gehele linie

De handel in schapen en lammeren is dinsdagochtend in Leeuwarden moeizaam verlopen.

De prijs van overblijvers en slachtschapen daalden met €5 in prijs en de prijs van zuiglammeren werd verlaagd met €2,50. Handelaren geven aan dat de vraag naar vlees voor de Ramadan tegenvalt.

Daarnaast is het aanbod van overblijvers nog groot voor de tijd van het jaar. Normaliter wordt er in deze periode gestopt met de verkoop van overhouders op de markt. Nu is het aanbod echter nog zo groot dat de handel gewoon doorgaat. Ook ligt de leeftijd van veel overhouders nu te hoog en kunnen zij niet meer als lam verkocht worden wat ook gevolgen heeft voor het slachten. Bij lammeren hoeft het beenmerg niet verwijderd te worden bij schapen wel. Dit alles heeft invloed op de handel en de prijs van deze dieren.

Opvallend is dat de handel in zuiglammeren moeizaam verloopt. Gewoonlijk richt de vraag zich in deze periode op de zuiglammeren en verloopt de handel vlot. Handelaren geven aan dit toch wel een domper is op de feestvreugde die zij in de afgelopen maanden hadden.

Een ramlam zwaarder dan 25 kilo brengt maximaal €145 op. Ooilammeren zwaarder dan 20 kilo kosten maximaal €112,50. Zuiglammeren gaan voor maximaal €105 van de hand.

Prognose: rustige handel.

Meer informatie over de prijzen van wolvee in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
rammen
schapen
ooien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.