Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs slachtkoeien blijft op niveau

De handel in slachtkoeien blijft rustig, ook al blijft het aanbod erg klein. Slachterijen kunnen wel wat koeien gebruiken, maar steken hun nek niet uit om extra koeien te bemachtigen. Dit zorgt er ook voor dat de uitbetaalprijs maximaal stabiel blijft.

De notering van Vee&Logistiek Nederland noteerde vorige week voor de zesde week op rij een stabiele prijs. Een P-kwaliteit slachtkoe brengt maximaal €2,85 per kilo geslacht gewicht op. De prijs ligt hiermee op een goed niveau. Vorig jaar werd in deze periode maximaal €2,50 per kilo betaald.

Het ziet er echter wel naar uit dat de prijs in de komende maanden onder druk komt te staan. Traditioneel gezien is de zomer niet de beste tijd om rundvlees af te zetten. Vanaf eind juni, het begin van de vakantie, laat de prijs jaarlijks een daling zien. Vorig jaar daalde de prijs uiteindelijk tot een dieptepunt van €2 in november.

Ook dit jaar zal een prijsdaling niet uitblijven. Het krappe aanbod slachtkoeien kan de daling wel iets afzwakken of vertragen, maar een lagere prijs ligt wel in het verschiet. Tot het begin van de vakantie zal de prijs nog wel stand kunnen houden.

Prognose: nog even stabiel.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik en Vee&Logistiek Nederland vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Vee&Logistiek
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.