Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs ramlammeren onder druk

De handel in overblijvers verloopt duidelijk rustiger dan vorig jaar.

Vorig jaar vlogen in deze periode de prijzen voor overblijvers omhoog richting de start van de ramadan. Dit jaar is dat echter anders en staan de prijzen van de ramlammeren onder druk. Handelaren en schapenhouders hebben de overblijvers dit jaar vastgehouden in de hoop dat de prijs dit jaar net zo zou stijgen als vorig jaar. Door deze speculatie is het aanbod groter dan verwacht en is de handel minder goed dan gehoopt.

Dit was dinsdagochtend in Leeuwarden ook goed te merken bij de verkoop van de ramlammeren. De prijs van de zware ramlammeren daalde gemiddeld met €5 per stuk naar maximaal €145.

Ooilammeren werden verkocht voor stabiele prijzen. De handel in zuiglammeren verliep dinsdagochtend prima bij stabiele prijzen (€90 tot €100 per stuk). Uitzondering in de wolveehandel zijn de slachtschapen. De prijs van slachtschapen kon voor de derde week omhoog met €5. Hiermee kost een eerste kwaliteit slachtschaap maximaal €135 per stuk, een topprijs die in de afgelopen jaren niet meer betaald is.

Handelaren verwachten dat de prijs van overhouders tot aan de start van de ramadan stabiel kan blijven maar daarna wel zal dalen.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van wolvee in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:

rammen

schapen

ooien

aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.