Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs kruislingkalveren onder druk

De vraag naar kalveren met 50 procent Belgisch Blauw neemt af. Dit was ook duidelijk te merken op de veemarkt in Purmerend.

Deze week laat de vraag voornamelijk bij de vaarsjes het afweten. De prijs voor deze kalveren lag gemiddeld zo'n €10 lager dan een week geleden. Omdat de prijzen nog wel binnen de marges van de notering bleven, is de notering stabiel gebleven. De prijs van de stierkalveren met 50% Belgisch Blauw bleef nog stabiel, handelaren geven aan dat de vaarsjes vaak lichter zijn en daardoor na de kerst pas slachtrijp zijn. Bij het mesten van zware stiertjes is de periode rond kerst nog wel te behalen.

De handel in zwart- en roodbonte kalveren verliep vlotter en de prijs bleef op de plek. Voor volgende week wordt een verdere prijsdaling voor de kalveren gekruist met Belgisch Blauw verwacht, ook bij de stierkalveren.

Prognose: kruislingkalveren goedkoper.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:

Prijs zwartbonte stierkalveren

Aanvoer zwartbonte stierkalveren

Aanvoer roodbonte stierkalveren

Aanvoer vleesrassen

Of registreer je om te kunnen reageren.