Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs A-brok gaat nu verder dalen

Op basis van de huidige termijnprijzen van grondstoffen is een verdere prijsdaling van de A-brok mogelijk, meldt veevoeradviesbureau Stigevo uit Giessen.

De graanprijzen in de EU beginnen onder druk te komen en de zogenoemde graanvervangers volgen in meerdere of mindere mate. Bovendien is het aanbod van grondstoffen in z'n totaliteit ruim. Weliswaar blijven bietenpulp en citruspulp de komende maanden krap beschikbaar, maar dit wordt gecompenseerd door een ruim aanbod mais.

Van de oude oogst is ook een product als raapschroot krap, maar hiervoor zijn soja en tarweglutenvoermeel vervangers. Palmpitschilfers blijven optimaal rekenen in de rundveevoeders, terwijl Argentijnse sojahullen de komende maanden aan de ruime kant blijven.

Bovendien komt de productie van mengvoeders de komende maanden op een dieptepunt, waardoor de vraag naar grondstoffen automatisch daalt. Alleen een droge zomer kan hierin verandering brengen. Vanaf de herfst kan de vraag naar rundveevoeders weer behoorlijk stijgen, als gevolg van de afschaffing van het melkquotum.

Prognose: prijs daalt.

Of registreer je om te kunnen reageren.