Rundveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Nuka’s; handelaren selecteren strenger

Handelaren selecteren strenger in koppels kalveren op verzamelplaatsen.

Zij willen het liefst de goede zware kalveren en zijn alleen bereid om voor deze kalveren de hoge prijzen te betalen. De handel in de kalveren van tweede kwaliteit of lager verloopt duidelijk minder en de prijs van deze kalveren lag ook lager dan een week geleden. Omdat de prijzen nog wel binnen de marges van de Purmerendse notering lagen is deze niet gewijzigd. Een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit brengt maximaal €140 op, €35 meer dan een jaar geleden.

Hoewel de vraag naar nuka's langzaam wat afneemt blijft de vraag naar startkalveren goed. Het aanbod is echter krap door het kleine en dure aanbod van nuka's in de afgelopen weken. Handelaren geven aan dat het aanbod nog een paar weken krap zal zijn omdat er minder kalveren zijn opgezet. De prijs steeg vorige week met €5. Een zwartbont stierkalf van 100 kilo brengt, af stal, tussen €290 en €295 op.

Prognose: starters iets duurder.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Laatste reacties

  • binkyboer

    Waarom krijgen we hier in duitsland €170 voor de kalveren die naar Nederland gaan. Dan moeten de kalveren in Nederland toch minstens €180 kosten?

  • lepercheron 46

    Door het grotere aanbod gaat nu de prijs van nuka`s naar beneden, 20 euro naar beneden voor de zwarte stiertjes. blauwe 35 minder.

  • Ossen


    @ binkyboer:  dat kosten ze ook

Of registreer je om te kunnen reageren.