Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Nukaprijs verder in de lift

De handel in nuchtere kalveren verloopt vlot. Het aanbod van goede stierkalveren is niet groot, wat ervoor zorgt dat de prijzen verder stijgen.

Vorige week verhoogde Vee&Logistiek Nederland de prijs van stierkalveren en de prijs van vaarskalveren met 50 procent Belgisch Blauw met €10 per stuk. De overige vaarskalveren noteerden €5 hoger.

Ook op de veemarkt Purmerend steeg de prijs dinsdagochtend. De notering van zwartbonte stierkalveren steeg voor de derde week op rij en noteert €5 hoger, tot €135 per stuk. Vorige week noteerde de markt in Purmerend stabiele prijzen voor de Belgisch Blauwe kruislingen. De prijs van deze kalveren wordt deze week gecorrigeerd en stijgt met €15 tot €20 per stuk, waarvan €10 tot €15 correctie is.

Integraties en vrije mesters hopen dat de prijs nu niet verder oploopt zodat de marges op niveau blijven. Het aanbod lijkt daar echter te klein voor.

Prognose: stabiel tot iets hoger.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:

Prijs zwartbonte stierkalveren

Aanvoer zwartbonte stierkalveren

Aanvoer roodbonte stierkalveren

Aanvoer vleesrassen

Eén reactie

  • koestal

    Zulke prijzen  hebben we in tijden niet meegemaakt,komt waarschijnlijk door het gebruik van gesekst sperma

Of registreer je om te kunnen reageren.