Rundveehouderij

Achtergrond

Koeien Leeuwarden beter verkocht

De handel in slachtkoeien is donderdagochtend in Leeuwarden vlot verlopen. De prijs van de koeien kon daardoor omhoog met 5 cent per kilo.

P-kwaliteit koeien werden zelfs met 10 cent in prijs verhoogd. Handelaren geven aan dat de prijs die slachterijen uitbetalen wel stabiel is gebleven. De prijsverhoging in Leeuwarden was dan ook puur het gevolg van een vlotte handel op de marktvloer.

Ondertussen blijft de aanvoer van slachtkoeien erg krap. Melkveehouders houden koeien vast vanwege de onzekerheid rondom de invoering van dierrechten of andere beperkingen. Zij verwachten nog een referentiejaar of overgangsregeling zodra er duidelijkheid ontstaat welke maatregelen de overheid gaat nemen.

Handelaren vrezen wel dat, zodra er duidelijkheid komt over dierrechten, het aanbod van slachtkoeien flink stijgt. Dit zal dan leiden tot prijsdalingen voor slachtkoeien. Voorlopig lijkt dit nog niet het geval en zal de prijs rond dit niveau blijven hangen.

Prognose: stabiel.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.