Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Klein aanbod en vlotte handel Leeuwarden

Met een aanbod van 254 runderen was de handel in Leeuwarden donderdagochtend zo voorbij.

Handelaren geven aan dat de prijs weer wat hoger lag dan een week geleden. Over de gehele linie is de prijs met 5 cent per kilo verhoogd. Een O-kwaliteit slachtkoe brengt maximaal €3,40 per kilo op. Dit is 20 cent meer dan een jaar geleden. De prijs ligt hiermee 10 cent boven de notering van Vee&Logistiek Nederland. Deze notering is gebaseerd op de uitbetaalprijzen van slachterijen.

Handelaren geven aan dat de prijzen die slachterijen uitbetalen deze week echter niet gestegen zijn. Het aanbod is weliswaar nog steeds erg krap, toch is de ruimte voor een verhoging van de prijs niet binnen handbereik. De marges op de verkoop van het vlees zijn daar te slecht voor. Daarnaast staat de zomervakantie voor de deur en zal de vraag naar rundvlees verder afnemen.

Prognose: stabiele prijs.

 

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien  vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:

Koeien Leeuwarden

Koeien Vee & Logistiek

Eén reactie

  • famtillemans1

    Ben benieuwd hoe lang het duurt voordat ze echt meer gaan betalen. De koeien en stieren zijn letterlijk op binnenkort en veel vleesvee verdwijnt snel.dus succes met koeien zoeken ☺

Of registreer je om te kunnen reageren.