Rundveehouderij

Achtergrond

Handel slachtkoeien wat rustiger

Het aanbod van slachtkoeien lag maandagochtend in Bunnik wat hoger dan in de afgelopen weken. Er werden 102 koeien aangeboden, 34 meer dan een week geleden.

In april lag het aanbod voor het laatst boven de honderd dieren. Hoewel het aanbod op de markt in Bunnik niet leidend is voor de handel, het aanbod is maar een klein gedeelte van het totaal aantal slachtingen per dag. Was het wel goed merkbaar dat de handel duidelijk rustiger was dan in de afgelopen weken.

Of het grotere aanbod van koeien in Bunnik toeval was, of dat er deze week meer aanbod los komt is nog afwachten. Als dit wel het geval is zullen slachterijen de druk op de prijs verder opvoeren. Zeker nu de zomervakantie voor de deur staat, een periode waarin de vraag naar rundvlees daalt.

De handel in gebruiksvee is ondertussen wat tot rust gekomen. Melkveehouders vragen nog wel naar vee maar de hoge prijzen die eerder werden betaald zijn in veel gevallen een brug te ver. Handelaren geven aan dat de prijs ergens tussen €1.200 en €1.600 ligt, afhankelijk van kwaliteit, status en grootte van de aangeboden koppel.

Prognose: prijs slachtkoeien onder druk.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.