Rundveehouderij

Achtergrond

Handel slachtkoeien onveranderd rustig

In de slachtveehandel is niet veel nieuws te vertellen. Het aanbod is en blijft krap, slachterijen willen niet meer betalen voor de koeien en de handel is rustig.

De veemarkt Bunnik verhoogde de prijs van O- en P-kwaliteit koeien vorige week nog met 5 cent als gevolg van een zeer klein aanbod. De markt was toen verplaatst in verband met tweede Pinksterdag waardoor het aanbod van koeien maar 42 stuks was. Nu het aanbod maandagochtend weer op een redelijk normaal niveau lag (78 stuks), bleek deze prijsverhoging er weer net zo hard af te gaan als deze erbij op kwam. Een O-kwaliteit slachtkoe brengt daarmee maximaal €3,40 per kilo geslacht gewicht op. De prijs ligt daarmee 10 cent hoger dan de notering van Vee&Logistiek Nederland, die vorige week gelijk noteerde.

Ook voor deze week wordt weer een stabiele prijs verwacht. Slachterijen zullen echter wel proberen om de druk op de prijzen te houden in de komende weken. De vraag naar rundvlees blijft lauw en de marges op de verkoop zijn niet al te goed. Zodra er iets meer aanbod van slachtkoeien komt, zal de prijs dan ook dalen.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:

Koeien

aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.