Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Alleen prijs bierbostel onder druk

De markt voor bijproducten wordt sterk bepaald door de vraag of ze goed verkrijgbaar zijn. De balans tussen vraag en aanbod in ruwvoer verandert. Nieuwe oogst graszaad- en weidehooi worden de komende tijd meer gevraagd. Als gevolg van de droogte is de productie van weidehooi minder, waardoor dit duurder kan worden.

Oud tarwestro begint schaarser te worden en moet van verder gelegen herkomst worden ingevoerd. Ook dat zal de prijs opdrijven. De handel in snijmais van de oude oogst krijgt meer volume, maar de vraag is nog matig.

De afzet van bierbostel is stroef, al is het product op zich aantrekkelijk voor de melkveehouderij ter aanvulling op het rantsoen met eiwit, en al staat de marktprijs gunstig ten opzichte van de voederwaardeprijs. Verschillende leveranciers hebben hun tarief naar beneden bijgesteld. Boerderij houdt het voor deze week op 5 cent per procent droge stof. Zoals zo vaak is er verschil in de tarieven. Shoppen is de moeite waard.

De reststroom uit de aardappelverwerkende industrie zal weldra opdrogen (zomerstop) en daarna minder volume hebben vanwege overgang op nieuwe oogst. Het aanbod voeraardappelen en goede kwaliteit snippers loopt al terug.

Prognose: bostel goedkoper, ruwvoer duurder

Eén reactie

  • koestal

    Komende week wel  een boel vraag naar bier ,vanwege een hittegolf.

Of registreer je om te kunnen reageren.