Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs slachtkoeien onder druk

De handel in slachtkoeien verloopt vlot door het aanhoudend krappe aanbod.

Hoewel dit niet gewoonlijk is bij een dergelijke marktsituatie, staat de prijs nu wel wat onder druk.

Het aanbod van slachtkoeien lijkt deze week iets groter te zijn dan in de afgelopen weken. De meeste melkveehouders hebben de eerste snede gras binnen en zijn door hun veebestand heen gelopen. Ook de moeizame afzet van mest is een reden voor sommige melkveehouders om wat koeien af te stoten.

Inkopers van vee zijn al weken bezig om de prijs niet te laten stijgen. De afzet van rundvlees verloopt moeilijk en de prijzen zijn niet meegestegen met de inkoop van de koeien. Deze week zal de prijs nog wel stabiel kunnen blijven maar voor volgende week wordt er een lichte prijsverlaging verwacht omdat het aanbod nu wat oploopt. Ook in Duitsland zal de prijs volgende week wat omlaag gaan.

Prognose: prijs daalt.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien  vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:

Koeien Leeuwarden

Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.