Rundveehouderij

Achtergrond 1929 x bekeken 5 reacties

Perspulp in voorverkoop vanaf €1,90

De voorverkoop van Cosun-bietenperspulp is begonnen, meldt Duynie Beuker. De prijs voor de periode vanaf de start van de campagne tot aan 25 oktober is momenteel gezet op €1,92 per procent drogestof.

Voor de periode 26 oktober tot en met 29 november is deze €1,90. De prijs voor de periode vanaf 30 november tot het einde van de campagne is vooralsnog €1,94 per procent droge stof. Deze prijzen gelden in ieder geval tot aan vrijdag aanstaande 12.00 uur. Zoals steeds zijn er nog kwantumkortingen mogelijk van €0,02 tot €0,06 per procent droge stof. Vorig seizoen startte de voorverkoop met prijzen tussen €1,86 en €1,90. Na een snelle verhoging, in de tweede week van juni kwam de prijs op €1,95 en wijzigde hij het gehele seizoen niet meer. Dit tot ongenoegen van veel melkveehouders die tijdig ingekocht hadden, maar vervolgens moesten toezien dat import-pulp tegen aanzienlijk lager tarief werd aangeboden. Hoewel het product de melk- en melkeiwitproductie bevordert zijn kopers nu misschien toch wat terughoudender.

In het algemeen zijn de prijzen van bijproducten redelijk stabiel, met hooguit wat druk op eiwitbrengers zoals tarwegistconcentraat en bierbostel. De vraag naar structuurcomponenten blijft groot, vooral gehakseld/gesneden stro.

Prognose: stabiel.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:

Prijs snijmais

Prijs tarwestro grote balen

Prijs bierbostel

Laatste reacties

 • famtillemans1

  shoppen in duitsland en stoppen met duynie, s zakken vullen dusssss

 • .....

  <span style='text-decoration: underline;'><em>Laat Jeroen Rossie maar mooi met zijn perspulp zitten dit jaa</em></span>r

 • zeeland321

  laat ze de pulp maar allemaal in de vergister flikkeren. we zijn als koeienboeren toch niet helemaal gek geworden om aan de stemmingmakerij van duynie mee te doen

 • joohoo

  Ik kan als cosun teler niet eens bietenpulp kopen omdat ik niet bij duynie sta geregistreerd. Geeft niks hoor buitenlandse pulp is van betere kwaliteit.

 • mts.kleingebbink1


  monopoly met de grootste m

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.