Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Nuka’s stijgen in prijs door kleiner aanbod

De handel in nuchtere kalveren is dinsdagochtend in Purmerend vlot verlopen. Handelaren merkten meer vraag naar goede zwartbonte stierkalveren en konden de kalveren dan ook wat duurder verkopen.

De notering van een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit steeg met €10 naar €120 per stuk. De prijs ligt hiermee gelijk aan die van Vee&Logistiek Nederland.

Omdat de kalveren in koppels verkocht worden op de veemarkt steeg de gemiddelde opbrengstprijs van de overige zwartbonte stierkalveren ook. De handel in kalveren gekruist met Belgisch Blauw verliep ook vlot maar hier bleef de prijs op hetzelfde niveau.

Kopers van de kalveren willen liever niet al te veel meer betalen nu de opbrengstprijs van slachtrijpe kalveren onder druk staat. De vraag naar kalveren is echter wat groter dan het aanbod en ligt de prijs zo nu en dan toch hoger dan kopers lief is, zij zullen dan ook druk uit blijven voeren.

Prognose: stabiel tot iets hogere prijs.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Eén reactie

  • koestal

    Boeren gebruiken gesekst sperma,dat is goed voor de prijsvorming van stierkalveren !

Of registreer je om te kunnen reageren.