Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Krap aanbod slachtkoeien houdt aan

Het aanbod van slachtrunderen blijft erg krap. Dit zorgt ervoor dat het aantal slachtingen van runderen ver achter ligt bij vorig jaar.

In de eerste achttien weken van dit jaar zijn er ruim 165.000 runderen geslacht. Dit zijn er maar liefst 13.000 minder dan vorig jaar, wat neerkomt op een daling van bijna 7,5 procent. Oorzaak van het lagere aantal slachtingen is de uitbreiding van de melkveestapel. Melkveehouders houden aan alle kanten hun vee vast om optimaal van de stallen gebruik te maken. Gemiddeld bestaat het percentage slachtingen voor 90 procent uit slachtkoeien.

Hoewel het aanbod van slachtkoeien erg krap is, blijft de prijs stabiel. Zo ook op de veemarkt in Bunnik. Slachterijen hebben moeite om het vlees van de koeien te verkopen en moeten vaak geld toeleggen op de inkoop en kosten van het slachten. De handel in slachtkoeien verloopt daardoor niet wild en op de veemarkten is goed te merken dat kopers tegen de prijs aan hikken.

Zodra het aanbod weer stijgt, zal de prijs van de koeien ook weer onder druk komen te staan. De eerst komende maanden blijft het aanbod naar verwachting nog krap.

Prognose: stabiele prijs.


Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien
aanvoer

 

Eén reactie

  • boeren

    Ik denk dat iedereen zijn koeien vasthoudt, ik las ergens dat er in juni cijfers naar buiten worden gebracht over fosfaat productie 2014. Dit wordt nog wat iedereen de koeien blijft houden. Het is wel jammer dat er nog steeds geen duidleijkheid is.

Of registreer je om te kunnen reageren.